Femeile nu caută nod în papură

Publicat de Adina on duminică, ianuarie 29, 2012


Colegul meu de BlogEvent, Alex, a scris astăzi un articol despre femei(al 7000-lea, ce-i drept). Și vreau să îi demonstrez că se înșală puțin. În articolul său, susține sus și tare că femeile caută nod în papură pentru ceartă de fiecare dată.

Nu știu de ce, dar eu una nu văd lucrurile așa. Nu știu de unde naiba a pornit ”bârfa” asta, cum că ne place să ne certăm. Deloc. Cel puțin, pe mine mă înspăimântă de-a dreptul această idee. În concluzie, nu cred că sunt atât de nebună să caut motive de ceartă.

Între bărbați și femei( Alex, cum mă faci tu iar să filozofez pe teme din astea), există clar diferențe enorme. Că o fi bine, că o fi rău, nimeni nu poate să spună exact. Cert este că atunci când se pornește o dezbatere, de cele mai multe ori, ea pleacă de la o neînțelegere. Ce vină au femeile aici și eu una mi-o asum? Lipsa comunicării. Nu spunem ce vrem, ci așteptăm ca bărbatul să capete brusc atributele mamei Omida și să ghicească el tot.

Bărbații, căpoși la rândul lor, adoptă atitudinea de: ”Ah, nu spui? Bine! Nici că mă interesează”. Și de aici până la mici scântei, pasul e aproape făcut de la sine. Cum se desfășoară continuarea, depinde de la caz la caz. Eu, cum am spus mai devreme, nefiind prietenă cu certurile, mă cam opresc acolo. Alte surate de-ale mele, susțin adevărate concerte de vocalize.

Dar ideea este că nu ne dorim niciuna dintre noi să se ajungă aici. Nu căutăm momentele astea, nu ”coacem” adevărate scenarii să le facem posibile, nu e un scop al nostru în viață să ne certăm...

Răspuns la articolul Alexului :D
Nu m-aș certa cu nimeni că a încercat să îmi demonstreze că ține la mine! Oricum ar alege să facă asta!

7 comentarii:

Comment by eSorin on 29 ianuarie 2012 la 20:37

a te comporta cu dosul cu o persoana care tine la tine si nu a vrut niciodata sa-ti faca rau doar pentru ca TU ai anumite retineri sau temeri nu se cheama motiv de cearta?vezi ca te cam contrazici.

 
Comment by Cristina Maria on 29 ianuarie 2012 la 20:38

You go girl! Alex nu ne va intelege niciodata si se incapataneaza sa bage pe toata lumea la gramada. Prefer sa se vorbeasca punctual caz cu caz .. Eu ma stiu un om calm..nu-mi plac disputele ..incerc sa le evit pentru ca imi fac mie rau ..asa ca ..nu ma regasesc in postul lui Alex..si oau ... sunt femeie :)

 
Comment by eSorin on 29 ianuarie 2012 la 20:39

" Eu ma stiu un om calm..nu-mi plac disputele ..incerc sa le evit pentru ca imi fac mie rau" si tu te cam contrazici.Data viitoare inregistrez conversatiile noastre!;)

 
Comment by Alexandru Anton on 29 ianuarie 2012 la 20:40

Adina, pai daca ne lasati sa ghicim ce va place si ce nu va place ce vrei ? Noi ne straduim cat putem sa alegem solutia cea mai buna. Dar cand va zicem si voua solutia noastra ziceti ca nu e buna din diferite motive si pac a inceput cearta.
Referitor la replica ”Ah, nu spui? Bine! Nici că mă interesează”. De aici incepe cearta, tot voi o incepeti pentru ca suparate ziceti : " Ce nu te mai intereseaza acum de mine. Nu ma mai iubesti?". Pac cearta e in floare si e condusa de voi.

 
Comment by Adina Adeenah on 29 ianuarie 2012 la 21:35

Fiecare vorbește până la urmă din punctul său de vedere...dar Alex ar trebui să se gândească la faptul că mai are multe de văzut...și da, ideea nu e să ne bage pe toate în aceeași oală!

 
Comment by Adina Adeenah on 29 ianuarie 2012 la 21:38

”a te comporta cu dosul cu o persoana care tine la tine pentru că ai anumite temeri” NU e motiv de ceartă. Comportamentul ”cu dosul” e rezultatul temerilor prin care trec singură.

 
Comment by Adina Adeenah on 29 ianuarie 2012 la 21:46

Alex, când o să înțelegem și noi și voi că suntem diferiți și că reacționăm diferit???? Nu o să gândim, vedem trata la fel niciodată ”problemele”.

 

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...