E sâmbătă, e o zi frumoasă, așa că m-am gândit să vorbit despre ceva frumos: cățeluși și pisicuțe!
Voi aveți animăluțe de companie? Dacă da, ce anume? Ce vârstă au? Ce anume v-a determinat să aveți grijă de un suflețel blănos?
Eu sunt fericita posesoare a unui pisic de rasă...normală, pe numele lui Jonny Pisicescu, în vârstă de doi ani și șase luni. Înainte de a-mi lua un animăluț, m-am gândit și la timpul pe care pot să i-l dedic lui.
Astfel că, pisicuțele au nevoie mai puțin timp de tine decât cățelușii. Iar aici mă refer strict la plimbări și timpul de joacă. O pisicuță poate să rămână cel mult două zile acasă în lipsa ta, pe când pentru un cățeluș e de-a dreptul greu, pentru că trebuie plimbat. De asemenea, miuenunăcioasele se adaptează mult mai bine într-un spațiu mai mic (apartament), pe când lătrătorii au nevoie de spațiu să se desfășoare, să își consume energia, să alerge.
În general, blănița cățeilor are nevoie de o îngrijire mai amănunțită, de la spălat mult mai des, până la periat, tuns (după caz). Pisicuțele care stau doar în apartament și nu interacționează cu exteriorul nu necesită spălarea blăniței.
Când vine vorba de mâncare și îngrijiri medicale, ambele rase au cam aceleași nevoie. Să fie hrănite, să fie vaccinate, deparazitate, indiferent de mediul în care sunt crescute.
Animalele în general interacționează foarte bine cu copiii, așa că nu ar trebui să vă faceți griji din punctul ăsta de vedere.
Iar când vine vorba de afecțiune, e la fel de caldă și plină de sinceritate din partea ambelor rase. Important este să ținem cont de rasa lor, de caracteristicile rasei, de temperamentul și atitudinea animăluțului, pentru a ne asigura că există o legătură frumoasă între noi.
Acum vă las în compania a două filmulețe cu niște pufoșenii drăgăstoase!
2 comentarii:
Căţeluşii sunt mai frumoşi decât pisicile!
Sincer, mie îmi plac în egală măsură :)
Trimiteți un comentariu