Relativitatea frumuseții

Publicat de Adina on miercuri, decembrie 28, 2011


În momentul când intri într-o încăpere în care sunt mai multe persoane, privirea ta către cine se îndreaptă? Instinctiv, ochii noștri vor căuta o figură pe care noi o considerăm frumoasă, conform standardelor noastre.
Suntem perfect conștienți de faptul ca o figură frumoasă nu înseamnă neapărat și un om frumos. Dar totuși, suntem acaparați de acest lucru. De ce aspectul fizic are un impact atât de mare la o primă întâlnire?
Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să cunosc oameni foarte frumoși din punct de vedere fizic, dar ulterior, după o cunoaștere mai amănunțită a lor, frumusețea să rămână doar o amintire despre ”prima impresie”.
Am fost pusă și în situații exact opuse: să cunosc persoane al căror aspect fizic nu este unul demn de podiumurile din New York, însă după ce am reușit să îi cunosc mai bine pe ei, ca oameni, sentimentul de frumusețe să își facă treptat apariția.
Femeile și bărbații care îndeplinesc standardele de  frumusețe ale societății vor avea întotdeauna mai mult de câștigat la o primă impresie. Vor reuși să acapareze cu un chip frumos, astfel că procesul de cunoaștere al lor, va fi puțin întârziat.
Am tot auzit sintagma : ”Frumusețea vine din interior”. Sunt în totalitate de acord cu ea. Chipul tău oglindește personalitatea ta. Trebuie doar să știi să privești în acea oglindă. Să fii deschis spre noi descoperiri. Oamenii sunt frumoși, interesanți, unici. Cu toții avem ceva de oferit lumii.
Nu trebuie să ne cramponăm de niște picioare lungi puse în evidență de o fustă scurtă și să ne închidem într-o carapace, pedepsindu-ne că noi nu arătăm în acest fel. Ar trebui ca asta să ne motiveze să ne evidențiem punctele noastre forte. Poate aspectul fizic nu e unul dintre ele, dar frumusețea există în fiecare dintre noi, sub o formă sau alta.
Complexele și frustrările nu fac decât să o ascundă și mai mult, astfel că la un moment dat vom și uita de existența ei și ne vom complace într-o stare de plafonare.
Înconjurați-vă de oameni frumoși, care vă fac să vă simțiți și voi frumoși la rândul vostru. Fiți încrezători și optimiști. Acordați-vă o șansă, vouă ca oameni, ca personalitate și de multe ori o să rămâneți plăcut surprinși de descoperirile făcute. Asta este adevărata frumusețe până la urmă. Frumusețea care nu e relativă. Spre asta ar trebui să tânjim cu toții, nu spre ceva superficial și de multe ori scos în evidență prin orice mijloace, doar pentru a lua privirile de la rănile ascunse sub un zâmbet perfect!
Acest articol l-am scris pentru Blogevent

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...