Let's do it, Romania, every day!

Publicat de Adina on miercuri, noiembrie 02, 2011


Astazi, ducandu-ma sa imi iau tigari si cafea de la benzinaria din apropiere, observ cu vine un "domn", parcheaza masina, se da jos, si arunca pe jos ambalajul pe care il avea in mana. Ma uitam la el cat de senin era, cat de normal i se parea lucrul asta, chiar daca la nici 2 m era un cos de gunoi.
Anul trecut, am facut parte dintr-un proiect foarte frumos si cu ganduri foarte marete pentru tara asta:Let's do it, Romania! Cred ca multi dintre voi ori ati auzit de el, ori ati facut parte la randul vostru din el. In ambele cazuri, felicitari!:)
Anul acesta nu am mai participat. Nu stiu exact de ce, tin minte doar ca aveam ceva planificat in ziua respectiva. Nu conteaza, pana la urma. 
Intr-o zi, ne-am chinuit sa strangem gunoaiele din jurul Timisoarei.Gunoaie produse de alte gunoaie. Nu a fost mare lucru, daca iei in calcul cifrele, dar a fost ceva. Un inceput, o lectie. O lectie pentru cine? Pentru cei care nu arunca gunoaiele pe jos, cred ca. 
Degeaba se chinuie o mana de oameni intr-o zi sa stanga dupa nspe mii de nesimtiti care se chinuie un an de zile sa faca totul cum era inainte. Singura varianta ar fi o amenda. Dar o amenda grasa. Ai aruncat pe jos? 5000 Ron. Fara discutii, fara mita, fara nimic. Nu ai bani? Vinde-ti masina, casa,un rinichi. E problema ta. Tu ai ales asta, asa ca plateste!
Si daca amenzile astea s-ar da pe bune, ce bine ar fi!
Ai mers la iarba verde si nu ti-ai strans resturile? Ooo, pai aici hai sa inmultim 5000 Roni cu fiecare punguta pe care ai lasat-o in urma ta!:) Sa vedeti atunci "domnii" si "doamnele" ce stang dupa ei. Ba mai mult, o sa stranga si dupa altii, de frica sa nu ia amenda.
Let's do it, Romania!, ar trebui sa se intample in fiecare zi. Fiecare dintre noi sa participam la acest proiect, sa ne implicam, sa ne dorim!
Asa ca, strangeti-va gunoaiele,ca sa nu va transformati si voi la randul vostru in ele!:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...