Babele si moastele

Publicat de Adina on miercuri, octombrie 26, 2011

Venind azi de la lucru, obosita si flamanda...ma pun sa mananc ceva, ca omul.
Iar in timpul asta, sa nu dea plictiseala in mine, imi zic sa imi mai fac si un update la stiri, sa vad ce se mai zvoneste prin tara...Avand o pasiune pentru Andreea Esca, de obicei aleg stirile ProTV.
In afara de faptul ca azi fu o isterie totala cu ziua lu' regele Mihai..si cam astea fura subiectele de interes general, pe ici pe col, parca se mai strecura si o stire despre altceva. 



Nu stiu ce moastele unui anume sfant, au ajuns la nu stiu ce biserica. Si ca de obicei, romanul nostru, credincios el din fire, da-i sa vada ce e acolo.
De fiecare data cand vad stiri din asta, tot stau si ma intreb aceleasi lucruri:
-de ce trebuie sa merg sa vad moastele unui...om mort?nu e cam creepy?
-de ce trebuie sa ma imbulzesc, sa imi dau coate, sa ma injur, sa blestem, sa ii rog moartea lu' ala/aia de langa mine?
-de ce toate babele tarii se aduna acolo, sperand in nu stiu ce minuni?NU SE MAI INTAMPLA!!!Bolile tot acolo raman,copiii tot plecati o sa fie, capra vecinului nu o sa moara asa de usor!
Cred in Dumnezeu. Ma rog. Ii multumesc. Dar eu,LUI. Fara intermediari, fara sa calc pe cap cinci babe, fara sa risc sa ma injunghie un "preot fals", fara sa merg la biserica, sa dau bani, sa interactionez cu "prea sfintii preoti".Si daca ar face toata lumea asa, ce bine ar fi...sau daca ar face-o totusi intr-un mod civilizat!
Nu mi se pare normal sa stea ambulantele la usa bisericii, ca poate i se face rau la vreun "credincios". Daca domnul sau doamna respectiva ar avea cel mai mic spirit de credinta, nu i-ar da un cot in ficat persoanei de langa. Ar astepta toata lumea frumos, in liniste,ordonati...si NU AR MAI LESINA ca mustele!
Credinta exista sau nu. Punct. Iar daca exista e in noi. Nu in parastasele de la biserica,pomelnicele, lumanarile aprinse, banii pusi in "cutia milei", catedralele pacii.
Daca vrem sa epatam, sa parem niste "sfinti" ce NU suntem, sa mergem la biserica duminica DOAR pentru ca asa merge si vecina,nu cred ca vom ajunge intr-un rai mai verde decat..mine. Eu, care nu merg la biserica, nu cred in popi, nu sustin financiar nici un proiect ce are legatura cu religia,nu ma spovedesc, nu vreau sa vad moaste...Si cu toate astea cred in Dumnezeu. Si cred ca daca exista vreun soi de continuitate al vietii, o sa ajung acolo unde trebuie, fara sa fac toate cele mai sus mentionate....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...