Muzica

Publicat de Adina on miercuri, august 31, 2011

In seara asta am facut ceva ce nu am mai facut de foarte multa vreme...am ascultat muzica...la casti...cu volumul cat s-a putut de tare.Am stat pe balcon, cu o bere si tigari, am inchis ochii si am dat "play"..Muzica e altfel...mai intensa, mai vibranta, mai colorata...


Imi place muzica...ce sa mai? Imi place sa o ascult, ca la partea cu reprodusul..mai am putin de lucrat :)))(NOT!!! Sunt cel mai afon om pe care l-ati vazut, dar nu ma las, fratele meu. Tot sper ca o sa ma trezesc intr-o dimineata cu o voce, de isi taie a lu' Dion venele:)).
De multe ori am stat si m-am intrebat cum a aparut muzica. Oare ce facea omul ala care a "inventat-o" atunci? Cum a ajuns la concluzia ca in lumea asta lipseste ceva? Ce l-a inspirat? Daca stai sa te gandesti, muzica e cam peste tot.In zgomotul tocurilor facut de frumoasa domnisoara care se grabeste,in claxonul Bemveului din care bubuie Guta,in alarma pornita dintr-o data de la masina din fata blocului, in tramvaiul care se opreste de statie...Totul e sa o asculti, sa poti de fapt sa o asculti!
Si..revenind... Cum a ajuns nea'Petrica ala sa spuna "evrika...am descoperit muzica!!!"Si cum a ajuns sa se dezvolte atat de mult?Bine, dezvoltat la modul de genuri noi aparute. Dar ideea de baza e aceeasi de cand lumea...Un fond muzical...si niste cuvinte puse peste. Acum, ce spun cuvintele astea,  cum sunt spuse, cat de des, cat de direct, cat de frumos...depinde de la gen la gen.
Si da, exista si genul de muzica "mut". Nu tu cuvinte, doar un beat! Un lucru bun aici, e faptul ca imaginatia ta poate sa intre in functiune atunci. E ca si cum ai asculta o melodie in chineza. Nu intelegi nimic din ce auzi acolo, dar pana la urma frumusetea melodiei in faptul ca poti sa iti imaginezi tu ce poveste vrei. Si ca bonus....si a doua oara si a treia oara si a mia oara cand asculti meldia respectiva, povestea poate sa fie diferita. Depinde doar de tine!
Acestea fiind spuse, ma reintorc la muzica mea! Enjoy your evening! :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...