Caut loc de munca

Publicat de Adina on miercuri, august 31, 2011

 Vreau sa iti imaginezi ca esti un om care si-a deschis un business si are nevoie de angajati, sau ca lucrezi la o firma de resurse umane, si trebuie sa faci angajari pentru clientul “X”. Postezi tu frumos anuntul tau pe paginile dedicate unor astfel de activitati…si astepti. Si primesti CV-uri, ca doar e criza si lumea isi cauta disperata de lucru. Si primesti niste CV care suna ceva in genul:




“1. Care este cea mai mare realizare profesionala de pana acum?

permisul de conducere

2. Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?

nimic deosebit

3. Unde va vedeti peste 5 ani?

la un loc de munca stabil

4. Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?

sa joc fotbal la o echipa mare; Adrian Mutu

5. Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?

de preferat agent de vanzari sau sofer

6. Descrieti compania ideala in care ati dori sa lucrati?
una in care colegi si sefi sa fie de treaba “

Cum v-ati simti? Ca si angajator ma refer? Bine, amuzat, flatat, indiferent? Eu una m-as simti bulversata! Adica…tu omul a carui mare realizare in viata e permisul de conducere, vrei sa lucrezi la mine. De ce oare?

Care este cel mai mare esec profesional de pana acum? Nimic deosebit. Deci, sa inteleg ca ai avut esecuri profesionale. Si nu unul, ci mai multe, dar nu au prezentat mare interes pentru tine. Toate s-au incadrat cat in acelas tipar, daca zici ca nici unul nu a fost deosebit. Deci, esti un om care insista pe aceeasi prostie over and over. Nice!

Unde va vedeti peste 5 ani?

la un loc de munca stabil-deci numai peste 5 ani. Tu vrei sa te angajzi la mine fara sa crezi ca iti ofer un loc de munca stabil? Sau tu crezi ca 5 ani iti trebuie pana se stabilizeaza lucrurile la locul de munca? Nu ai aspiratii prea mari, sincer iti zic. Bine ca nu te vezi un SUA!

Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?

sa joc fotbal la o echipa mare; Adrian Mutu-raspunsul asta mi se pare piesa de rezistenta a CV-ului. Asta te face sa il respingi definitiv pe acest preudo-candidat, sau sa il chemi la interviu…asa de-al naiba. Sa il inviti si sa il faci de ras. Eu l-as invita doar sa vad cum arata un astfel de om care are astfel de idealuri. Da, daca dadeam anunt ca imi fac echipa de fotbal, mergea, dar nenicule, casca bine ochii! Totusi, ceva rezulta din asta. Daca ii place sa joace forbal, cu siguranta nu e vreun obez transpirat! O bila alba! :D

Ce job credeti ca vi se potriveste cel mai bine? Insul spune ca cel de agent de vanzari, iar in situatia in care nu se poate, tot el dragutul, ne ofera si o varianta:sofer. Un termen atat de vag din punctul meu de vedere. Ce fel de sofer? De taxi, de autobuz, de RATA? Pentru asta iti trebuie permis special. Dar na, scuze, tu tocmai puneai obtinerea permisului de conducere la mari realizari.  Deci…sa revenim la raspunsuri. El se recomanda ca fiind potrivit pentru postul de agent vanzari, dar cea mai mare dorinta a vietii lui e sa joaca intr-o echipa ce fotbal mare, alaturi de Adrian Mutu. Adica….iti place ceva foarte mult, dar nu esti potrivit pentru asa ceva? Bine macar ca omul recunoaste! :)

Iar compania ideala, omul o descrie ca fiind una cu colegi si sefi faini. A se nota faptul forma corecta a cuvatului colegi, e cu un singur i. Doar ce naiba, are rost sa facem atata risipa de “i”? Daca ne iau astia bani pe ei? :) ). Deci, da, colegi si sefi faini. Frumos. Cred ca orice muritor de rand isi doreste sau mult sau mai putin acelas lucru. De fapt e ceva atata de evident incat pare stupid cand e mentionat.  Asa ca dude, nu intereseaza pe nimeni ca vrei tu oameni cu care sa te intelegi bine. Cine vrea sa te angajeze, va face acest lucru pentru a te pune sa muncesti, nu sa socializezi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...