Dragii mei,
Astăzi vă prezint o rețetă nouă: pulpe de pui la cuptor cu ciuperci.
Dacă data trecută am făcut supă cu tăieței, ne-au rămas vreo 3 pulpe. Și doar nu o să le aruncăm, așa că le-am găsit o utilitate. Le condimentăm bine cu ce ne poftește inimioara și le băgăm la cuptor.
Iar pe lângă, facem niște ciupercuțe.
Necesitate:
- aprox. 800 g ciuperci (vă sfătuiesc să le luați din piață, nu din borcane, conserve și alte recipiente)
- 5 roșii
- două cepe
- 3 căței de usturoi
- o legătură de pătrunjel
Se taie cepele mărunt, după care se adaugă ciupercile tăiate felii. Poate la început o să aveți senzația că nu o să încapă în nimic, dar stați liniștiți, o să scadă cu timpul, lăsând și destul de multă apă în urma lor, așa că nu are rost să mai adăugați pe parcurs.
În timp ce ciupercuțele își fac de cap cu ceapa în oală, luați cele 5 roșii, dezbrăcați-le de piei, tăiațile mărunt, iar aproape de final, trântiți-le suav peste ciuperci. Le mestecăm și le lăsăm o perioadă sub capac.
Când totul e aproape gata, adăugăm și usturoiul tăiat bucățele, iar după ce am terminat cu totul, adăugăm și legătura de pătrunjel.
Sare și piper, bineînțeles, după gust!
Totul durează aprox 40 de minute, iar costul total nu trebuie să depășească 15 ron.
Poftă bună!:)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu