Orice naș își are nașul!

Publicat de Adina on joi, octombrie 25, 2012

Sursă foto: Revista Kamikaze
Deschizând de dimineață televizorul, să văd ce s-a mai întâmplat între timp pe acest pământ, observ că se făcea un tare mare tam-tam pe tema nașilor corupți care activează în trenurile din România. S-au pus cu arestările pe ei, concedieri, certuri, scandal.
Prezentatoarele se precipitau atât de mult, încât aveai impresia că e prima oară când aud așa ceva...iar dacă le cauți în istorie, marea majoritatea sunt venit din Moldova..cu avionul, nu?

S-au făcut și niște calcule rapide, iar CFR-ul înregistrează pierderi de aproximativ 100,000 EUR pe zi, din cauza nevânzării de bilete și apelarea călătorilor la nași. O sumă astronomică din punctul meu de vedere. Într-un an,  dacă banii ar fi investiți toți în bilete de tren, poate și CFR-ul ar fi altceva: trenuri mai bune,  mai rapide, mai confortabile, prețuri mai decente, angajați mai mulțumiți.

Ce m-a surprins pe mine a fost...șocul pe care l-au suferit autoritățile. Există oameni care călătoresc fără bilet?? Există controlori care iau șpagă? Există unicorni?? Nu există Moș-Crăciun?

Cum poți să te prefaci atât de mult că trăiești într-o lume paralelă? 

Da, băi, controlorii, medicii, procurorii, polițiștii, taximetriștii, funcționarii...TOȚI iau șpagă! Lăsați fețele inocente pentru alte situații și tratați problema cu seriozitate și maturitate și întrebați-vă și voi măcar o dată în viață: de ce iau șpagă?

3 comentarii:

Comment by GCM on 28 octombrie 2012 la 18:29

Motivele pentru care iau spaga sunt multiple si fara scuza insa cui ii lasam pe cei care dau spaga? Mi se pare putin ipocrit ca cineva sa accepte "calea mai usoara" cand il strange latul de gat iar apoi sa arate cu degetul catre cel care "l-a ajutat". Eu as pedepsi mult mai aspru darea de mita.

 
Comment by AdinaSega on 28 octombrie 2012 la 19:16

Ai dreptate, că dacă nu ar exista darea de mită, luarea de mită ar fi doar...un mit!
Să le dea naiba și lor niște salarii decente, iar după aia dacă îi mai prinzi că cer, dă-le amenzi, să fie nevoiți să își pună ipotecă și pe nevastă...

 
Comment by GCM on 31 octombrie 2012 la 18:44

Ai atins o alta noanta: cerutul. E, eu p-astia care cer i-as spanzura din start.

 

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...