De ce se cred femeile grase?

Publicat de Adina on joi, noiembrie 03, 2011

  De ce se cred femeile grase? E o intrebare care ma tot macina de cateva zile si incerc sa ii dau de cap...dar nu prea reusesc.
Am observat ca 90% dintre femeile cu o greutate potrivita inaltimii lor, au tendinta sa se considere grase. Nu plinute, nu cu cateva kilograme in plus, ci grase de-a dreptul.
Un prim motiv, ar fi sa zicem mass-media. Oriunde te uiti (reclame, filme, muzica), vezi femei cu o greutate...nu prea grea. 
De exemplu in reclame...nu am vazut in viata mea o femeie grasa...nu conteaza reclama. Pana si la McDonald's, fetele alea tot subtirele sunt.
In filme daca apar femei grase, sunt de obicei in comedii, iar alea sunt negrese...care se dovedeste pana la urma ca erau "negresi".
In muzica? Aici cam toate sunt slabe spre foarte slabe. Iar cele care nu sunt...nu conteaza talentul pe care il au prea mult (din pacate).
Un al doile motiv, ar fi societatea. Sa luam un exemplu:o strada, un baiat, o fata slabuta si una mai plinuta. Merg ei toti trei in directii diferite.Domnul, oare dupa cine va intoarce privirile? Dupa aia subtirica, bineinteles.
Si de aici pornesc frustrarile noastre. Cum femeile tind sa exagereze in general, nici aici nu se dezic. Problema e ca vream sa fim slabe. Cat de slabe? Cat de grase ne credem? De ce vrem sa fim slabe? Pentru ca ne-am simti noi mai bine sau pentru ca presupunem ca ne-ar placea barbatii mai mult?
Cate dintre noi se uita in oglinda si se privesc pe ele? Nu fotomodelele care ar vrea sa fie, nu actritele ce le plac, nu femeile care cred ele ca sunt apreciate de purtatorii de pute. Doar ele.Si sa vada mai mult decat un simplu trup. Ca pana la urma, asta suntem. Avem o personalitate, avem ganduri, sentimente, dorinte. Pe langa trupul ala nu tocmai perfect in cele mai multe cazuri, avem alte calitati. Care conteaza.In societate, in viata,in sufletul nostru.
Nu trebuie sa presupunem ca daca am avea 40 de kilograme, am fi fericite. Trebuie sa vrem sa fim fericite cu greutatea pe care o avem.Trebuie sa fim fericite cu noi insine, si atunci o sa fim fericite si cu greutatea noastra oricare ar fi ea...

11 comentarii:

Comment by Anonim on 3 noiembrie 2011 la 22:53

degeaba aveti o personalitate,ganduri,sentimente, dorinte and alte calitati....daca tot la putine kg tanjiti...trist

 
Comment by eSorin on 3 noiembrie 2011 la 23:01

din pacate in lumea zilelor noastre esti judecat dupa eticheta.conteaza foarte mult aspectul fizic si prea putin aspectul interior.trist!

 
Comment by Jurnal deschis on 3 noiembrie 2011 la 23:13

@Anomim:da, corect ce zici tu....dar pentru asta avem nevoie oarecum si de o "incurajare" din exterior...ca sutem apreciate, placute,iubite, asa :)

 
Comment by Jurnal deschis on 3 noiembrie 2011 la 23:16

@eSorin:din pacate, asa cred si eu ca se intampla. Da, e trist! Dar nu trebuie sa ne cramponam de asta. Daca pentru noi va conta foarte mult aspectul fizic si pentru cei din jur va conta la fel de mult, pentru ca vom transmite asta...

 
Comment by Anonim on 4 noiembrie 2011 la 00:02

sa-nteleg ca esti grasa?

 
Comment by Jurnal deschis on 4 noiembrie 2011 la 00:23

@Anonim:Nu, nu sunt grasa! :)

 
Comment by zam on 4 noiembrie 2011 la 01:03

eu eram primul anonim :)) ... incurajari nu o sa primiti pt ca deja ajunse pe asfalt cu haine 2 nr. mai mici, sa se vada "senzualitatea" trupeasca, e cam tarziu...berbecii decenti deja-s ultramegasuper plictisiti si dezgustati de falnica aparitie, deci nu mai are nima chef de ïncurajari...
PS. ce mai face ovidiu ?

 
Comment by Jurnal deschis on 4 noiembrie 2011 la 14:43

@Zam:vad ca ne cunoastem :)Imi dezvalui si mie identitatea ta? :)

 
Comment by Anonim on 19 noiembrie 2011 la 17:49

Oare cand vor intelege femeile ca barbatii prefera femeile cu forme feminine? Am vazut videoclipul din care ai luat fotografia, e socant

 
Comment by Jurnal deschis on 19 noiembrie 2011 la 20:38

@Antiqul:buna intrebare..Dar acum, explica-mi tu mie ce inseamna forme feminine? :D

 
Comment by FLORIN on 14 august 2012 la 14:10

GRASE SAU SLABE E CARACTERUL LOR......E NORMAL CA BARBATII SA SE UITE DUPA FEMEILE MAI SLABE..,ASA CUM FEMEILE SE UITA DUPA BARBATII INALTI...PANA AICI.IMPULSIVITATEA NATURALA.INSA...INDIFERENT DACA E GRASA SAU SLABA ....O FEMEIE EDUCATA REPREZINTA O FAMILIE EDUCATA,UN BARBAT RAMANE DOAR O PERSOANA EDUCATA...ASTFEL FEMEILE FIIND ''MAI EDUCATE''AR TREBUI SA INTELEAGA CA NU VOR PUTEA SCHIMBA CA BARBATII SA NU SE UITE DUPA CELE SLABE...O FATA GRASA POATE SLABI...DAR UN BARBAT MIC..NU POTE DEVENI NICIODATA MAI INALT DE CAT ESTE......MEDITATI

 

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...